Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

40ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

40ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο




Ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο, το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας.
Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στα δρώμενα της Αθήνας, που οργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), με συνδιοργανωτή τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20:00.
Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα «Λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία-περιοδικά και εφημερίδες την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974″, ειδικό αφιέρωμα στον «Γιούρι Γκαγκάριν 1961-2011, 50 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο Διάστημα», σε συνεργασία με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας και αφιέρωμα στην «Ιδέα Δωρεάς Οργάνων», σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).
Στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν περίπου 150 εκδότες σε 120 περίπτερα όπου θα παρουσιάσουν περισσότερους από 50.000 τίτλους και όλη τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή.
Ο ζωγράφος Αλέξης Βέρουκας φιλοτέχνησε ένα έργο ειδικά για το Φεστιβάλ, που είναι και η αφίσα της έκθεσης και παραπέμπει στην κρίση που μαστίζει και το βιβλίο.
Στο πλαίσιο του έτους εθελοντισμού, ο ΣΕΚΒ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, διοργανώνει την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 14.00 αιμοδοσία για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.
http://efthimia.gr/wordpress/?p=37979

1 σχόλιο: